EMPIR STORIES

Lekfull programmering för unga talanger

När efterfrågan kom från flera håll våren 2014, startade Frontwalker det första kurstillfället i programmering för unga. Sedan dess är succén årligen återkommande och nästa mål är att erbjuda konceptet Kidz i hela Empir-koncernen.

– Vi fortsätter med det vi tror är viktigt för dagens ungdomar, att lära sig programmera och tidigt väcka deras intresse för framtidens språk, säger Annica Sundqvist, Koordinator och ansvarig för Frontwalker Kidz Sundsvall. Under 11 kurstillfällen lär sig ungdomarna grunderna i programmering på ett lättsamt och pedagogiskt sätt. De kan välja på Scratch blockprogrammering eller textprogrammering i Python. I Scratch finns blockprogrammeringsskurs både grund- och fortsättningskurs.
– Scratch är ett visuellt programmeringsspråk där du som användare skapar program genom att pussla ihop kod på ett sätt som påminner om att bygga LEGO. Koden byggs ihop av visuella block därav kallas det blockprogrammering, berättar Annica. 

 

Frontwalker erbjuder även en textprogrammeringskurs i Python, den riktar sig till dig som vill lära dig mer om programmering och är mer djupgående än Scratch-kursen.

Frontwalker Kidz grundades på Frontwalkers Sundsvallskontor 2014 med kurser som är designade för att motivera och inspirera ungdomar i varierande ålder. Är du intresserad och vill veta mer om Frontwalker Kidz? Kika in konceptet här

 

Vill du precis som Annica vara en del av Empir Group? Läs mer under Karriär

Läs också:

Som programmerare blir du aldrig fullärd 

Från IT-support till kundchef

Frida ställer krav